بخش آموزشی مدرسه تابستانه فلسفه پزشکی برگزار شد
به همت حلقه فلسفه پزشکی بخش اموزشی مدرسه تابستانه فلسفه پزشکی در شهریور ۱۴۰۳ برگزار شد.
این مدرسه می کوشید چشم اندازی از فلسفه پزشکی و حوزه های مرتبط با آن ارائه کند. فلسفه پزشکی در سه حوزۀ فلسفۀ پزشکی بالینی، فلسفۀ پزشکی اجتماعی و فلسفۀ علوم زیست پزشکی توسط مدرسان دوره تدریس شد. فلسفه علم و تکنولوژی، علوم انسانی سلامت و تاریخ پزشکی هم از مباحث پایه ای بود که در این مدرسه تدریس شد. در کنار آن به مباحثی همچون تفکر فلسفی و انتقادی، منابع علوم انسانی سلامت و نحوۀ نگارش مقالات فلسفی هم پرداخته شد. مدرسان این دوره اعضای حلقۀ فلسفۀ پزشکی، حمیدرضا نمازی، غلامحسین مقدم حیدری و علیرضا منجمی ،هادی صمدی و حامد طباطبایی (مدرس مدعو) بودند.
نکتۀ شاخص در این مدرسه حضور گسترده متخصصین پزشکی، دندانپزشکی و سایر رشته های مرتبط با علوم پزشکی در کنار اصحاب علوم انسانی بود که به غنای بحث و گفتگوها می افزود. در یک نگاه اجمالی ۷۰ درصد شرکت کنندگان فارغ التحصیل و ۳۰ درصد دانشجویان رشته های مختلف بودند. شرکت کنندگان خانم و آقا نسبت برابر داشتند و از آنجا که مدرسه به صورت هیبرید مجازی و حضوری برگزار میشد علاوه بر ۱۰۰ نفر شرکت کننده حضوری چند صد نفر هم به شکل مجازی حضور داشتند.
ویژگی مهم این مدرسه این بود که مطالب ارائه شده نه بازگویی کتابهای منتشر شده بلکه برگرفته از پژوهش های اصیل اساتید دوره بود از این رو ارتباط بسیار خوبی با مخاطبان برقرار کرد به گونه ای که بالای ۸۰ درصد شرکت کنندگان از بین نمراه ۱ تا ۱۰ به مدرسه نمرۀ بالای هست داده بودند.
علاوه بر آشنایی مخاطبان با حوزۀ گسترده فلسفه پزشکی و موضوعات مرتبط با آن مانند فلسفۀ علم، فلسفۀ تکنولوژی و علم انسانی سلامت یکی از دستاوردهای لین مدرسه ایجاد بستری برای گفتگوی متخصصان حوزه های مختلف علوم پزشکی و علوم انسانی و هنر با یکدیگر بود که می تواند پیامدهای بسیار مثبتی برای ارتقاء سلامت جامعه در پی داشته باشد.
دبیری علمی این رویداد را علیرضا منجمی و حامد طباطبایی برعهده داشتند.